2
Door Tristan
| 5 maanden geleden
Better WorldHappy Business Bedrijfsnaam (optioneel): PackBack

Online eten bestellen zonder afval? Dat kan met PackBack! Met PackBack belanden verpakkingen niet in de prullenbak, maar worden ze gecollecteerd, gereinigd en hergebruikt bij een volgende bestelling.

Online eten bestellen is makkelijker dan ooit. Je bestelt een maaltijd bij je favoriete restaurant en binnen 30-45 min staat een bezorger van Thuisbezorgd of Deliveroo voor je deur. Maar wellicht ken je het.. Na afloop kijk je naar een berg met afval – bakjes, tasjes, rietjes en ander verpakkingsmateriaal die direct je prullenbak vullen. En je bent niet de enige. In 2019 werden er 180 miljoen(!) bestellingen gedaan in Nederland, wat zorgde voor ruim 20 miljoen kilo (plastic) afval. Dit komt door het gebruik van single-use verpakkingen.

Ook in 2020 zal dit aantal blijven stijgen. Door de coronacrisis stappen restaurants massaal over op maaltijdbezorging. Thuisbezorgd zag in de eerste weken alleen al een toename van 2000 restaurants! Dit zorgt dus ook voor een enorme toename in afval. Daarnaast heeft een verpakking binnen de maaltijdbezorging maar een functie van 30-45 minuten, namelijk de gemiddelde bezorgingstijd van restaurant naar consument. Dus voor iedere bestelling wordt er een verpakking geproduceerd en verbrand voor een gebruik van 30-45 minuten. Wij bij PackBack denken dat dit slimmer kan!

Hoe het werkt? Met PackBack bestel je zoals gewoonlijk een maaltijd bij platforms zoals Thuisbezorgd, Deliveroo, etc. In het menu kan je een PackBack aanvinken. Je betaalt daarvoor een klein bedrag aan statiegeld. Zodra jij klaar bent met eten scan je de QR code op de verpakking en kun je aangeven hoe en wanneer je de verpakking wilt inleveren. Wanneer wij de verpakking ontvangen krijg jij je statiegeld terug en spaar je punten voor toffe items. Wij zorgen ervoor dat de verpakkingen in een professionele omgeving gereinigd worden en brengen ze weer terug naar de restaurants. Hiermee voorkomen wij jaarlijks miljoenen kilo’s afval! Kijk voor meer informatie ook op Shared Packaging!