1

Vanuit de nog altijd ingestelde coronamaatregelen werken veel mensen thuis. Een alternatief wat goed werkt, maar met dit massale thuiswerken ontstaan er ook de nodige (online) risico’s waar de eindgebruiker of de organisatie niet (altijd) stil bij staat.

Oplichting op het internet; helaas nog altijd aan de orde van de dag en een veel voorkomend probleem. Zelfs in een tijd van wereldwijde crisis vinden cybercriminelen dat ze een slaatje moeten slaan uit de ellende van anderen. Vanuit onze sector komen wij het vaak genoeg tegen en daarom delen wij onze kennis graag. Hieronder vind je enkele basistips om de huidige periode veilig door te komen:

– Maak veilig verbinding met het bedrijfsnetwerk. Zorg er altijd voor dat je wifi-netwerk thuis goed beveiligd is.
– Schakel je firewall in, zo ben je stukken beter beschermd tegen aanvallen van cybercriminelen.
– Bescherm gevoelige documenten in de beveiligde IT-omgeving van de organisatie en dus niet lokaal.
– Update je software regelmatig of zorg ervoor dat dit automatisch gebeurt om eventueel ontstane gaten in de software te dichten.

Houd naast deze tips ook zeker onze Social Media pagina’s/website in de gaten. Wij geven regelmatig (online) kennissessies en blogs m.b.t. bijvoorbeeld veilig werken, maar zijn veelal gericht op het productiever werken.

Voor nu in ieder geval nog veel succes in de komende periode en wellicht dat wij elkaar ooit op een kennissessie mogen ontmoeten.

Een veilige groet,

Marco van Lien
Avantage